Informatie Buitenschoolse Opvang

Locaties

Koningskinderen biedt Buitenschoolse Opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 12 jaar op drie locaties in Oosterbeek.

BSO Paleis Eigenwijs
Kinderen van De Mariënborn en De Marlijn kunnen terecht bij Paleis Eigenwijs. Deze BSO-locatie maakt deel uit van een Brede School. Onder één dak met de scholen kunnen kinderen op deze opvanglocatie gebruik maken van Voorschoolse Opvang (VSO) Vroegwakker!, overblijven (zonder lunchtrommel) bij Eetcafé Jammie!(TSO) en de BSO.

BSO Villa Vorstelijk
Kinderen van De Paasbergschool en De Bernulphusschool kunnen terecht bij Villa Vorstelijk. Op loopafstand van beide scholen bieden we op deze locatie ook VSO Vroegwakker!, TSO Eetcafé Jammie! en BSO Villa Vorstelijk. Voor de kinderen van De Bernulphus bieden we in verband met het continurooster dagelijks buitenschoolse opvang vanaf 14.00 uur.
Meer informatie over de locaties vindt u onder het kopje Locaties.

BSO Schatrijk
Kinderen van De Paasbergschool kunnen ook terecht bij Schatrijk binnen de nieuwbouw van De Paasbergschool. De gezellig ingerichte groep bevindt zich op de begane grond. Hier bieden we alleen BSO.

Inschrijving en plaatsing

Wanneer u besluit uw kind(eren) in te schrijven bij Koningskinderen, dan kunt u gebruik maken van het Inschrijfformulier. Na het invullen van het online formulier is het kind definitief ingeschreven. Inschrijving houdt niet automatisch plaatsing in!

Wanneer wij uw kind(eren) kunnen plaatsen nemen wij contact met u op en brengen wij u op de hoogte van ons plaatsingsaanbod. Dit plaatsingsaanbod blijft twee weken van kracht. Soms komt het voor dat wij ouders een aanbod doen dat afwijkt van de gewenste dagdelen. Mocht u flexibel zijn in uw werkschema(s), dan horen wij dat graag, misschien zijn er op andere dagdelen meer mogelijkheden om uw kind(eren) te plaatsen of kunnen wij meedenken welke vorm van opvang (soort contract) het best bij uw situatie past.
Omdat wij maanden vooruit plannen kunnen wij u vaak wel een indicatie geven over de mogelijkheden tot plaatsing. U kunt ons altijd even bellen.
Ongeveer twee weken voor plaatsing wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een kennismakingsformulier hierop kunt u alle gegevens en bijzonderheden van uw kind noteren.

Welkom op onze BSO!

De kinderen worden van school gehaald door de pedagogisch medewerkers van Koningskinderen. Op de Bredeschoollocatie begeleiden we alleen groep 1 en 2. Oudere kinderen (van De Marlijn en De Mariënborn) lopen op eigen gelegenheid naar hun groep. Wanneer alle kinderen bij Koningskinderen zijn aangekomen drinken en eten we samen wat en vertellen de kinderen over de gebeurtenissen van die dag. Daarna vertelt de leiding uit welke activiteiten de kinderen die dag kunnen kiezen. Vaak worden de activiteiten samen met de kinderen bedacht of bedenkt de leiding activiteiten die aansluiten op wat de kinderen meemaken. Wij geven een kind even de ruimte om bij te komen van een intensieve schooldag. Sommige kinderen komen uitgelaten binnen, anderen pakken eerst even een boekje of kruipen op schoot bij de groepsleiding. Wil een kind niet meedoen aan een aangeboden activiteit, dan mag het zelf een activiteit uitkiezen dat past naast het aangeboden programma, bijvoorbeeld even een boekje lezen, een tekening maken of kleien.

BSO Paleis Eigenwijs is opgesplitst in leeftijdsgroepen. De jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar worden geplaatst in de groep Hemelrijk (De Marlijn) of Glansrijk (De Mariënborn). De kinderen van 8 jaar tot 12 jaar worden geplaatst in de groep Schatkamer (De Marlijn) of Prinsheerlijk (De Mariënborn). Door deze verdeling in leeftijd kunnen wij kinderen gepaste activiteiten en spelmaterialen bieden.
BSO Villa Vorstelijk is een locatie waar we werken met een verticale BSOgroep. Hier wordt de groep naar leeftijd gesplitst al naar gelang de activiteiten die worden aangeboden.

Uitstapjes

Wij zijn gek op uitstapjes! Naast de uitstapjes dichtbij huis, die we wandelend doen hebben we een eigen bus voor personenvervoer. De bus van Koningskinderen is uitgerust met speciale autozitjes voor de allerkleinsten en stoelverhogers voor de wat oudere kinderen. Met de bus plannen we allerlei uitstapjes. Zo gaan we regelmatig naar het bos, de hei of Sonsbeekpark, appels plukken in de boomgaard, naar de dierentuin of een museum. Ook buiten de schoolvakanties gaan we regelmatig op stap. En passen we niet allemaal in de bus, dan gaan we met de bus of de trein.

Sporten

Bewegen is erg belangrijk voor kinderen. Na een intensieve schooldag is het belangrijk dat kinderen buiten schooltijd de ruimte krijgen om te bewegen en te ontspannen. Naast alle leuke activiteiten en spelmaterialen die we aanbieden op de BSO, willen kinderen ook graag sporten. Voor ouders is het prettig dat de sportieve activiteiten gecombineerd kunnen worden met de BSO. Kinderen kunnen op verschillende dagen gebruik maken van de combinatie bso/sport. Zo zijn er Kidsdance lessen voor twee leeftijdscategorieën verzorgt door ‘t Venster, Gym/Turnlessen door Bato, Tennislessen buiten en Bal-en slagvaardigheidstraining binnen door OTV.

Voeding

Op de BSO krijgt uw kind (tijdens vakantieweken of op woensdag en vrijdag) als lunch een gevarieerde broodmaaltijd. De eerste boterham eet iedereen hartig, daarna mag uw kind zelf een belegsoort kiezen. Wanneer een kind meer dan vier boterhammen eet, wordt instemming van de ouders gevraagd. Bij de lunch wordt melk, karnemelk, sap of thee gedronken. Elke dag zorgen wij voor iets extra’s bij het eten. U moet dan denken aan een kop soep, ontbijtkoek, crackers e.d. Verder is er altijd fruit voor de kinderen die daarvan houden. Wanneer uw kind allergisch is voor bepaalde voedingsmiddelen vragen wij u dit duidelijk te melden bij de leiding. Wij kunnen rekening houden met een dieet wanneer het gaat om het weglaten van een voedingsmiddel uit de door ons aangeboden lunch. Wanneer uw kind bijvoorbeeld soyaproducten gebruikt of alleen glutenvrije producten eet moeten deze voedingsmiddelen van thuis worden meegebracht.

Praatjesmakers

Vijf keer per jaar komt er een Praatjesmakers uit, waarin u b.v. kunt lezen welke activiteiten er waren en worden georganiseerd, de nieuwtjes, informatie van onze Oudercommissie en de uitstapjes. Helemaal bijblijven? Volg ons op Facebook!

Kapper

Naar de kapper gaan brengt voor kinderen soms veel spanning met zich mee. Veel ouders stellen dit daarom zolang mogelijk uit. Koningskinderen biedt u daarom de mogelijkheid uw kind tijdens de opvang (in zijn vertrouwde omgeving) te laten knippen.

Afmelden

Wanneer uw kind(eren) een dag niet naar de BSO komt verzoeken wij u dringend dit aan ons te melden. Wij rekenen namelijk op uw kind(eren) en zullen u dan ook thuis of op uw werk bellen als uw kind niet bij ons is aangekomen. Is uw kind ziek dan moet u er ook aan denken uw kind bij ons ziek en weer beter te melden, zodat wij weten wanneer wij wel en niet op uw kind kunnen rekenen.
Het telefoonnummer van Buitenschoolse Opvang is 06 10965611. Op dit nummer kunt u de groepsleiding of het antwoordapparaat bereiken. Het telefoonnummer van BSO/TSO/KDV Villa Vorstelijk is 026 3392399.

Ziek

Zieke kinderen kunnen niet naar de BSO. Als een kind tijdens het verblijf bij de BSO (en/of Jammie!) ziek wordt (bij 38,5 graden koorts of hoger, overgeven of acute diarree), wordt aan de ouder(s)/verzorger(s) gevraagd het kind op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u altijd bereikbaar bent voor ons. Voor noodgevallen vragen wij ouders om een achtervangadres te noteren op het Formulier kindgegevens.

Medicijnen

Wij dienen alleen medicijnen toe op doktersadvies. Ook wordt een medicatieformulier met u ingevuld, met daarop informatie over het soort medicatie, de dosering, tijdstip(pen) van toediening, etc. Dit in verband met de Wet BIG.

Verzekering

Alle kinderen, pedagogisch medewerkers en stagiaires zijn door Koningskinderen volledig verzekerd.
Koningskinderen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor beschadigingen aan, of verlies en/of diefstal van uw eigendommen.