Informatie Kinderdagopvang

Locaties

Koningskinderen biedt Kinderdagopvang (KDV) voor kinderen van 6 weken tot 4 jaar op twee locaties in Oosterbeek en één in Renkum.

KDV Het Koninkrijk
Dit is onze hoofdlocatie. Deze locatie biedt plek aan drie 0-2 jarigen en twee tweeplusgroepen, tevens is hier onze administratie gevestigd.

KDV Villa Vorstelijk
Villa Vorstelijk is een locatie voor kinderen van 6 weken tot 12 jaar. Op deze locatie hebben we twee verticale KDV-groepen voor 0-4 jarigen en een verticale BSO-groep. Meer informatie over de locaties vindt u onder het kopje Locaties.

KDV Hummelrijk
Op deze locatie hebben we één horizontale KDV-groep voor 0-1 jarigen en een drie horizontale KDV-groepen voor 1-4 jarigen. Meer informatie over de locaties vindt u onder het kopje Locaties.

Inschrijving en plaatsing

Wanneer u besluit uw kind(eren) in te schrijven bij Koningskinderen, dan kunt u gebruik maken van het Inschrijfformulier. Na het invullen van het online formulier is het kind definitief ingeschreven. Inschrijving houdt niet automatisch plaatsing in!

Wanneer wij uw kind(eren) kunnen plaatsen nemen wij contact met u op en brengen wij u op de hoogte van ons plaatsingsaanbod. Dit plaatsingsaanbod blijft twee weken van kracht. Soms komt het voor dat wij ouders een aanbod doen dat afwijkt van de gewenste dagdelen. Mocht u flexibel zijn in uw werkschema(s), dan horen wij dat graag, misschien zijn er op andere dagdelen meer mogelijkheden om uw kind(eren) te plaatsen of kunnen wij meedenken welke vorm van opvang (soort contract) het best bij uw situatie past.
Omdat wij maanden vooruit plannen kunnen wij u vaak wel een indicatie geven over de mogelijkheden tot plaatsing. U kunt ons altijd even bellen.
Ongeveer twee weken voor plaatsing wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een kennismakingsformulier hierop kunt u alle gegevens en bijzonderheden van uw kind noteren.

Welkom op ons kinderdagverblijf!

Kinderdagopvang bij Koningskinderen biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar. Soms zijn we net een groot gezin en doen we dingen samen. Soms werken we in kleine groepjes van bijvoorbeeld vijf kinderen of een wat grotere groep van bijvoorbeeld tien kinderen. Dat ligt aan de activiteit, het tijdstip en wat de kinderen zelf aangeven.
Natuurlijk heeft elke groep een eigen ruimte, maar op visite gaan bij elkaar of lekker fietsen op de gang is ook erg spannend. Daarom staan de deuren van de groepsruimten altijd open en maken we gebruik van hekjes die voor oudere kinderen makkelijk open te maken zijn. Op die manier kunnen de kinderen die dat willen op ontdekkingsreis.
Koningskinderen kiest hiervoor, omdat zo de huiselijke sfeer het meest benaderd wordt, kinderen meer contacten leggen, ze op deze manier zelf hun grenzen verleggen en er een groter en interessanter speelgebied gecreëerd wordt.

Kinderen gaan pas mee doen aan activiteiten als zij daar aan toe zijn. Wel worden de allerkleinsten al betrokken in de activiteiten die we met de oudere kinderen doen. De activiteiten die we aanbieden sluiten aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van het kind. Wij stimuleren kinderen om al spelend te leren en ervaringen op te doen.

Heen en weer schrift

Voor baby’s houden we zoveel mogelijk het dagritme van thuis aan wat betreft de voedings-, speel- en slaaptijden. In het online ouderportaal kunt u als ouder informatie (van thuis) over uw kind voor de groepsleiding opschrijven. Op dit portaal heeft de groepsleiding geschreven hoe het ging, wat uw kind allemaal heeft gedaan, hoeveel uw kind heeft geslapen en wat het heeft gegeten en gedronken. Het portaal is bedoeld ter ondersteuning van de breng- en haalgesprekjes. Daarnaast is het een leuk en bijzonder aandenken, uw kind kan later teruglezen hoe het eerste jaar op Koningskinderen is verlopen. Tot de eerste verjaardag schrijft de groepsleiding elke opvangdag dat uw kind komt (uitzonderingen daargelaten). In overleg met ouders wordt daarna overgestapt naar het Groeiboek of wordt er tot 18 maanden eens per week (ouderportaal) geschreven.

Het Groeiboek

Koningskinderen heeft tevens een Groeiboek voor de kinderen tot 4 jaar. In het Groeiboek vindt u een overzicht van de 100 talen van uw kind. In het groeiboek kunt u lezen en bekijken hoe uw kind groeit en wat hij/zij allemaal meemaakt op Koningskinderen. In de vorm van foto’s, kunstwerken, liedjes, observatieverslagen, etc. Het Groeiboek gaat met de vierde verjaardag mee naar huis. U kunt het Groeiboek van uw kind ten alle tijden inkijken op de groep van uw kind.

Eigen plek

Alle kinderen krijgen een eigen kastje op de gang met hun foto daarop. In het kastje kunt u de spullen voor uw kind leggen. Wanneer u uw kind weer komt halen, kunt u de spullen weer mee naar huis nemen. Het is altijd prettig als uw kind een setje (of meerdere setjes) reservekleding bij zich heeft. Wanneer uw kind een knuffel/speen heeft raden wij aan eenzelfde exemplaar op Koningskinderen achter te laten i.v.m. het vergeten.

Wennen

Koningskinderen kent niet één bepaalde wenprocedure. In overleg met u wordt bekeken op welke manier u het prettig vindt om uw kind te laten wennen. Het is mogelijk om uw kind twee dagdelen kosteloos te laten wennen voordat het contract start.

Voeding en luiers

Koningskinderen verzorgt het eten en drinken van de kinderen. De baby’s die flesvoeding krijgen, bieden wij Nutrilon 1 & 2 van Nutricia. Deze voeding wordt als meest gangbare voeding beschouwd. Mocht u uw kind andere flesvoeding willen aanbieden, dan verzoeken wij u deze voeding, in duidelijke gemerkte flessen, mee te nemen naar Koningskinderen. Bij baby’s houden wij het voedingsschema van thuis aan.
Zodra het kan, eten de kinderen met het voedingsschema van Koningskinderen  mee (dit is tevens het voedingsschema van het consultatiebureau). Koningskinderen besteedt veel aandacht aan de voeding. Tussen de middag wordt aan tafel brood gesmeerd. Kinderen kiezen eerst een boterham met hartig beleg en mogen daarna zelf iets op brood kiezen. Soms maken we soep, tosti’s of bakken we pannenkoeken met de kinderen.
Melk (of karnemelk) mogen de kinderen zoveel drinken als ze lusten.
Als uw kind een voedselallergie heeft, dient u zelf aangepaste voeding mee te geven, b.v. soyaproducten, glutenvrije producten.
Brengt u uw kind vóór 8.00 uur dan kan het ontbijten op Koningskinderen, daar wordt Є 2,- extra voor in rekening gebracht.
Luiers worden verzorgd door Koningskinderen.

Kapper

Naar de kapper gaan brengt voor kleine kinderen vaak veel spanning met zich mee. Veel ouders stellen dit daarom zolang mogelijk uit. Koningskinderen biedt u daarom de mogelijkheid uw kind tijdens de opvang (in zijn vertrouwde omgeving) te laten knippen. U betaalt per knipbeurt € 11,- (prijswijzigingen voorbehouden).

Medicijnen

Medicijnen en zelfmedicatie (verkrijgbaar zonder tussenkomst van een huisarts bijv. neusspray) worden alleen toegediend wanneer u een Medicatieformulier heeft ingevuld en ondertekend en wanneer de medicatie in de originele verpakking met gebruiksaanwijzing wordt aangeleverd bij de groepsleiding van uw kind.

Zieke kinderen

Koningskinderen kan geen kinderen opvangen die ziek zijn. Als een kind ziek wordt (bij 38,5 graden koorts of hoger, overgeven of acute diarree), wordt aan de ouder(s)/verzorger(s) gevraagd het kind op te halen. Het is noodzakelijk dat wij ouders bij ziekte of calamiteit altijd kunnen bereiken. Voor noodgevallen vragen wij ouders om een achtervangadres te noteren op het Formulier Kindgegevens.
Wij hanteren de richtlijnen van de GGD. Mocht u twijfelen over de ziekteverschijnselen dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wilt u, als u uw kind ziek meldt, de ziekteverschijnselen aan ons doorgeven. Zo kunnen wij de juiste maatregelen nemen en besmetting van de andere kinderen zoveel mogelijk beperken. NB. Sommige (kinder)ziekten kunnen ook gevaar opleveren voor zwangeren.

Uitstapjes

Wij zijn gek op uitstapjes! Naast de uitstapjes dichtbij huis, die we wandelend doen hebben we een eigen bus voor personenvervoer. De bus van Koningskinderen is uitgerust met speciale autozitjes voor de allerkleinsten en stoelverhogers voor de wat oudere kinderen. Met de bus plannen we allerlei uitstapjes. Zo gaan we regelmatig naar het bos, de hei of Sonsbeekpark, appels plukken in de boomgaard, naar de dierentuin of een museum.

Verzekering

Alle kinderen, pedagogisch medewerkers en stagiaires zijn door Koningskinderen volledig verzekerd. Koningskinderen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor beschadigingen aan, of verlies en/of diefstal van uw eigendommen.