Onze doelstelling

Het centrale uitgangspunt van Koningskinderen is het spelenderwijs stimuleren van de algehele ontwikkeling van het kind.

Ons pedagogisch hoofddoel is kinderen de mogelijkheid bieden zich optimaal te ontwikkelen. Binnen de groepsruimten van Koningskinderen creëren wij situaties die er voor zorgen dat kinderen zich prettig voelen. Belangrijk is dat ze vertrouwen hebben in eigen kunnen en in anderen, maar ook dat ze respect ontwikkelen voor zichzelf en anderen.

Elk kind is uniek, heeft een schat aan talenten en leeft in een eigen wereld. Veel grote mensen moeten maar eens door de knieën, om te kijken hoe mooi de wereld is van kleine mensen.

Dit klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar hoe gaan we dit allemaal bewerkstelligen…

Koningskinderen biedt de kinderen letterlijk een eigen wereld waarin ze zich in eigen tempo mogen bewegen. Kinderen bepalen zelf wanneer ze eraan toe zijn mee te doen aan activiteiten, op visite te gaan in een andere groepsruimte of lekker te spelen in de grote hal. De locaties van Koningskinderen zijn zeer ruim van opzet. Wij bieden hen letterlijk de ruimte om zich te ontwikkelen.