Pedagogisch beleid

Onze bevlogenheid in een notendop

Elke dag weer, wil Koningskinderen een fijne plek zijn waar elk kind zich prettig voelt, met plezier naar toe gaat en zich optimaal kan ontwikkelen. Veiligheid en geborgenheid, maar ook persoonlijke aandacht, professionaliteit, deskundigheid, flexibiliteit en een warme uitstraling staan bij onze kinderopvang voorop. Daarnaast hebben wij een unieke eigen visie op kinderen. Onze visie staat tot in de kleinste details beschreven in ons Pedagogisch Beleid, een pedagogisch werkplan voor al onze medewerkers. Deze ligt voor u ter inzage op elke locatie.

Om ouders een beeld te geven wat hun kind bij Koningskinderen te wachten staat hebben wij een kleine samenvatting van onze Pedagogische hoogtepunten, de zaken waar wij trots op zijn…. Het gevoel dat wij ieder kind zo toewensen!

• Ik ben uniek en mag er zijn! Koningskinderen wil alle kinderen de kans geven zich op een speelse manier te ontwikkelen. Leren door te spelen. Hiervoor is het van belang dat wij kinderen accepteren, respecteren en serieus nemen.
• Ik kan het zelf! Zelfvertrouwen door in eigen tempo de wereld te verkennen en je mogelijkheden en onmogelijkheden te ervaren.
• Ik vertel mijn verhaal! Hetgeen mij bezig houdt. Onze pedagogische visie omschrijft hoe wij luisteren naar kinderen, hoe wij horen welke woorden het kind gebruikt, luisteren naar de intonatie, kijken naar zijn of haar mimiek en lichaamstaal.
• Ik heb 100 talen! Kinderen hebben ontelbaar veel mogelijkheden om ons te vertellen wat ze bezighoudt, hoe ze zich voelen en hoe ze hun toekomst zien… Koningskinderen wil de plek zijn waar kinderen hun talen oefenen, ontwikkelen en uitbreiden. Onze dagen zijn gevuld met zingen, lachen, dansen, tekenen, kleien, buitenspelen, toneelspelen, grapjes maken, plakken, trampoline springen, in de zandbak spelen, wandelen, koekjes bakken, jam of appelmoes maken, knutselen, sporten, kadootjes maken, yoga, foto’s maken, schommelen, met water spelen, elkaar insmeren met zonnebrand, met duplo spelen, puzzelen, vouwen met vouwplaatjes, gekke bekken trekken, leuke liedjes bedenken, met water of modder spelen, onderzoeken of iets drijft, samen eten, samen boekje lezen, plaatjes kijken, bouwen aan de trein, rijden met een fietsje, spelen met de auto’s, zelf je boterham smeren, je billen afvegen of helpen tafeldekken…. Eigenlijk teveel om op te noemen…

Wij vullen deze hoogtepunten graag aan met zaken die u logischerwijs van ons mag verwachten.

• Jou ken ik! Altijd een bekend gezicht. Een energiek, enthousiast en vertrouwd team van vaste medewerkers die op een vaste groep werken. Daarnaast een kleine invalpool van eigen medewerkers die, flexibel als ze zijn, op elke groep kunnen staan. Onze persoonlijke aanpak onderscheidt zich door de oprechte belangstelling voor ieder kind en de liefde voor het werk dat we mogen doen…
• Zo gaat het! Een vast dagritme, zodat een kind weet waar het aan toe is. Dat geeft rust & regelmaat.
• Ik voel me thuis! Koningskinderen is een verlengde van thuis. Met een warme, prettige inrichting en een fijne sfeer onderstrepen we het gevoel van veiligheid en geborgenheid. We maken het graag gezellig!
• Altijd wat te doen! Door kinderen spelmaterialen en activiteiten te bieden die aansluiten bij hun ontwikkelingsniveau, leren ze spelenderwijs. Wij dagen kinderen net een beetje extra uit door ze ook materialen aan te bieden die minder voor de hand liggen. Hun nieuwsgierigheid en drang naar zelfontplooiing maakt dat ieder Koningskind vandaag weer een beetje meer weet dan gisteren.
• Ik word in de watten gelegd! Wij zijn er niet alleen voor het natje en het droogje. Bij Koningskinderen zijn klanten koning…of Koningskind. Wij verzorgen, sap, vers fruit, een uitgebreide voedzame lunch, lekkere tussendoortjes, luiers, zonnebrand, etc. Kortom wij zorgen ervoor dat het uw kind aan niets ontbreekt. Je bent tenslotte een Koningskind of niet…..